Biografija

 
Prof. Dr.sc. Vesna Mikić, dipl.ing. arhitekture
redovna profesorica na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

Projekti

Godine 1981. zaposlena kao projektant u Zavodu za arhitekturu Arhitektonskog fakulteta, gdje surađuje sa profesorom Miroslavom Begovićem, (realizacija bloka Tkalčićeva-Radićeva ulica - Zagreb, gradski blok u Varaždinu sa robnom kućom Varteks, preuređenje hotela Eden u Rovinju). Koncem 80-tih surađuje s arhitekticom Sanjom Filep na nizu javnih natječaja osvajajući brojne nagrade. Od 2000 radi u suradnji sa arhitektima Zoranom Protić i Damirom Petricom, radi na nizu javnih natječaja i projekata.

Znanost

U svom znanstvenom radu posvećuje se ponajprije primarno temama iz suvremene arhitekture te, i istraživanja provedenima u okviru doktorske disertacije "Arhitekt Antun Ulrich – klasičnost moderne".  Objavila je preko 20. znanstvenih i stručnih radova u uglednim časopisoma (Prostor, Arhitektura, Peristil, Čovjek i prostor). Sudjelovala je na mnogim domaćim i stranim znanstvenim skupovima i konferencijama (Washington DC, Venecija). Autorica je knjige "Arhitekt Antun Ulrich – klasičnost moderne" (Naklada Jurčić, Zagreb, 2002.).

Nastava

Diplomirala je arhitekturu 1980., magistrirala 1991. i doktorirala tehničke znanosti 1998. godine. Radi na Arhitektonskom fakultetu pri Katedri za arhitektonsko projektiranje. Od 1990. godine radi kao asistentica, od 1993. kao redovna asistentica, a između 1999. i 2004. kao docentica. Godine 2004. postaje izvanredna profesorica , a 2011. redovna profesorica na Katedri za arhitektonsko projektiranje, Kabinet za javne zgrade i Kabinet za interijer. Organizirala je ljetne škole arhitekture "Kontinentalna Hrvatska". U razdoblju od 2001. do 2003. prodekanica je za nastavu Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.